top of page

Roditeljsko savetovanje

Više niste sami

Roditeljsko savetovanje

Roditeljski savetnik može biti od velike važnosti za buduće roditelje ali i roditelje, posebno za one koji su novi  u roditeljstvu ili se suočavaju sa novim izazovima i pitanjima. 

Kako vam može pomoći roditeljski savetnik:

  • Pruža podršku i razumevanje: Roditeljski savetnik može biti od pomoći roditeljima koji se osećaju preplavljeni ili izgubljeni u roditeljstvu. Savetnik može pružiti podršku, razumevanje i empatiju, što može biti od velike koristi u ovim situacijama.

  • Pruža informacije i savete: Roditeljski savetnik može pružiti  budućim roditeljima korisne informacije i savete o različitim aspektima roditeljstva, kao što su briga o deci, razvoj deteta, zdravlje, sigurnost i disciplina.

  • Pomaže roditeljima da reše probleme: Savetnik može pomoći roditeljima da prepoznaju i reše probleme sa kojima se suočavaju u roditeljstvu. Kroz razgovor i razmenu ideja, savetnik može pomoći roditeljima da dođu do rešenja koja su u skladu sa njihovim vrednostima i ciljevima.

  • Podstiče pozitivan odnos sa detetom: Roditeljski savetnik može pomoći roditeljima da razviju pozitivan odnos sa svojim detetom. Savetnik može pružiti savete o tome kako da komuniciraju sa decom, kako da izbegnu konfliktne situacije i kako da podstaknu razvoj pozitivnih osobina kod dece.

  • Pomaže roditeljima da napreduju: Kroz rad sa roditeljskim savetnikom, roditelji mogu da razviju svoje veštine i sposobnosti kao roditelji. To može biti od velike koristi kako za roditelje, tako i za decu.

bottom of page